26 feb. 2014

Groeikracht

Het Netwerk Bewust Langstraat heeft me een nieuwe samenwerking gebracht.
Met Michaela Essenveld van Centrum S.A.L. We gaan een combinatie maken van Bos en Kunst bewustwording en ..Groeikracht Het thema groeikracht is de rode draad van deze dag. Vanaf het moment dat we  s’ morgen op pad gaan tot aan het einde van de middag wanneer je naar huis gaat met een kunstwerk welke jouw unieke groeikracht uitbeeld.

Op een open plek in het bos beginnen we met een geleide meditatie om te focussen en zo voor jezelf helder te krijgen wat voor jouw groeikracht is.
Wat zit er bij jouw in de kiem wat groeikracht nodig heeft ?
Om daar voor jezelf een helder beeld of een duidelijk gevoel van te krijgen vragen we de natuur wezens om hulp. Zij zijn hier specialisten in !  In de natuur lijkt het duidelijker. Een zaadje van de beuk groeit altijd uit tot een beuk ! Daar hoeft het niet bij na te denken.  Voor mensen geld hetzelfde : Wie en wat je in wezen bent, al je kwaliteiten en (verborgen ) krachten zitten IN je. 
Gedurende de ochtend krijg je enkele oefeningen aangereikt en lopen we langs verschillende krachtige plekken zodat je kunt ervaren hoe engelen , elfen, kabouters en/of dryaden je helpen je helemaal te verbinden met je Zelf.
In die verbinding weet,  voel of zie je in wat jij nodig hebt om tot bloei te komen.
In het bos vind je een voorwerp, wat daar symbool voor staat. Dat symbool gaan we ‘s middags in het atelier vertalen we tot jouw eigen persoonlijke kunstwerk.
We lunchen voor we starten aan het kunstwerk.
Eerst met een visualisatie even terug naar het bos waar jij jouw symbool voor groeikracht hebt gevonden zodat je de opgedane bewustwording van de ochtend kunt vertalen naar materie. Het kunstwerk toont de krachtbron van jouw ziel, jouw ontluikende groeikracht oftewel wie jij bent en mag zijn !
Je krijgt de vrijheid om te ontdekken welke creatieve materialen bij jou passen.
Beschikbaar zijn o.a. rest/afvalmateriaal, verf, lijnzaadpotloden, pastelkrijtjes of potloden, aquarelpotloden.
We sluiten de middag af door gezamenlijk alle kunstwerken te bekijken en eventueel de ervaringen met elkaar te delen.


Data deze activiteit : 3 april  en 22 mei
van 9.30 t/m 16.30 uur
bijdrage : € 50
aanmelden kan via contact

Link naar site Michaela : wwwsensibilityalslevenstroom.nl
Geen opmerkingen:

Een reactie posten